Vlielander verdedigt: 10 jaar cel geëist tegen vrouw die vriend doodstak

DEN BOSCH/WIJK EN AALBURG – Tegen de 30-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg die haar 42-jarige vriend zou hebben doodgestoken, is tien jaar cel geëist wegens

De vrouw zou haar vriend hebben neergestoken in een woning aan de Buys Ballotweg in Den Bosch. De man, eveneens afkomstig uit Wijk en Aalburg, was daar op bezoek bij een vriend. Volgens de vrouw probeerde haar vriend haar te wurgen. De vrouw zei dat de man dronken was en met haar uitgleed in de keuken. Zo zou hij dodelijk gewond zijn geraakt.

Verdachte vrouw is volgens deskundigen zwakbegaafd en was tijdens het incident verminderd toerekeningsvatbaar. Tijdens de zitting vroeg ze huilend om vrijspraak. Ze zei naar het graf van haar vriend te willen gaan. “Ik wil er bloemen neerleggen en kaarsen branden. Ook wil ik met zijn familie praten”, aldus de vrouw.

De Wijk en Aalburgse werd in juli aangehouden, samen met een 49-jarige Bosschenaar. De man werd enkele dagen later in vrijheid gesteld. Hij is geen verdachte in deze zaak. De uitspraak is over twee weken.