Mr. Rotgans staat slachtoffers bij van amefetaminelaboratorium

Cliënten zijn de dupe geworden van een amfetaminelaboratorium dat op het perceel waarvan zij eigenaar zijn is aangetroffen. Het perceel en de daarbij behorende woning hadden zij verhuurd. Er zijn twee verdachte aangehouden, waaronder de huurder van het perceel.
Clienten werden geconfronteerd met een aanzienlijke schade door de bodemverontreiniging die is ontstaan door het amfetaminelaboratorium. De saneringskosten alleen al bedroegen tienduizenden euro’s. De waarde van de woning kelderde en het verkoopproces is allerminst soepel verlopen. De stress en kopzorgen die hierdoor ontstonden waren gigantisch.
In eerste aanleg werden de verdachten veroordeeld voor het medeplegen van  voorbereidingshandelingen ex artikel 10A Opiumwet. De meervoudige strafkamer oordeelde helaas dat de schade van cliënten in een te ver verwijderd verband zou staan, zodat om die reden de vordering van cliënten niet-ontvankelijk werd verklaard.
In hoger beroep zijn de verdachten, na een wijziging tenlastelegging, veroordeeld voor de productie van amfetamine tot een gevangenisstraf van 24 maanden. De vordering van cliënten wordt toegewezen tot een bedrag van in totaal € 48.635,44.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *