Bewoners woonwagen boos over politieoptreden!

Keukenkastjes zijn overhoop gehaald, kledingkasten leeggetrokken en lepels en vorken uit een bestekkoffer liggen her en der over de vloerbedekking verspreid.

,,Ik heb hier geen goed woord voor over”, zegt Mienie van Lies (32) ,,Met vijftig agenten stonden ze hier op de stoep. Zowel bij mij als bij mijn moeder hebben ze er een bende van gemaakt.”

,,We zijn als honden behandeld”, vult Dientje van Lies haar dochter aan. ,,Het kost me een paar dagen om alles weer netjes te krijgen. Van mij mag de politie hier elke dag komen, maar laat ze de boel wel een beetje netjes houden. Dit is zo onnodig en overdreven.”

Vorig jaar mei deed de politie ook een huiszoeking op hetzelfde adres. Dientje: ,,Toen vonden ze, net als nu, ook al niets. Ze weten dat hier niets te halen valt, en toch rukken ze massaal uit en halen alles overhoop. Het lijkt op jennen.”

De huiszoekingen maken deel uit van een onderzoek dat de politie uitvoert naar de echtgenoten van Mienie en Dientje van Lies in verband met mogelijke handel in hennep en witwaspraktijken. Beide mannen zitten momenteel in voorlopige hechtenis in Duitsland. Volgens een woordvoerder van de politie is enkel de administratie van beide huishoudens meegenomen. ,,Onzin”, zegt Mienie. ,,Verjaardagskaarten van mijn man aan onze twee dochters en persoonlijke brieven kun je moeilijk administratie noemen. Mijn kinderen lazen die brieven altijd voor het naar bed gaan, dat kan nu niet meer.”

Het vervelendst vinden beide vrouwen het voor de kinderen. ,,Voor mijn dochters is dit heel erg”, zegt Mienie. ,,Zij kwamen nietsvermoedend thuis van school en zagen dat de woonwagen overhoop lag. Ze zitten vol spanning en krijgen er een trauma van. Dat steekt me.” ,,Dit politieoptreden zet ons in een kwaad daglicht”, vindt Dientje. ,,Maar geloof mij: onze mannen zijn zeker geen heilige boontjes, maar met criminele zaken als witwassen en hennephandel hebben ze niets te maken.”