Schorsing voorlopige herroeping tenuitvoerlegging v.i.

Op 3 augustus 2017 stond bij de Meervoudige Kamer te Utrecht het verzoek van de client van mr. Hendrickx ter behandeling. De Officier van Justitie had middels de Rechter-Commissaris besloten dat in afwachting van de strafzaak waarin de client verdachte was, de client, in verband met een oude straf de v.i. alvast voorlopig moest gaan uitzitten!?
Dit is een vrij nieuwe gang van zaken die iedereen die in een v.i. zit dus kan overkomen, ook al ben je slechts verdachte. Indien u in deze situatie terecht komt weten wij wat we moeten doen.
De overwegingen van de rechtbank zijn vastgelegd in het proces-verbaal. Het komt erop neer dat we deze zaak hebben gewonnen vanwege het gegeven dat er op dit moment nog geen duidelijkheid is over een inhoudelijke behandeling en de belangen van de verdachte in dat geval voorgaan. Bovendien kan bij de behandeling van de vordering tot herroeping van de v.i. ook gekomen worden tot een andere afdoening, zelfs wanneer je schuldig wordt bevonden. De rechtbank kan ook beslissen tot het wijzigen van de voorwaarden of een gedeeltelijke herroeping.
Indien u in dit soort problemen belandt, kunt u zsm contact met ons opnemen.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *