Twellose moordzaak eis 10 jaar, Hendrickx pleit voor vrijspraak

Eis: 10 jaar cel moordverdachte Twello

Tegen de 25-jarige verdachte van de moord op Frans Harks uit Twello is dinsdag een celstraf van 10 jaar geëist.
Het lichaam van de 52-jarige Harks werd 22 november 2011 door hardloopsters gevonden langs het Zwarte Pad in het grensgebied van Deventer en Twello, nabij de spoorbrug over de Ijssel. Harks woonde in een opvanghuis voor daklozen en verslaafden in Twello. De verdachte was een huisgenoot van het slachtoffer.
“Verdachte was hele dag bij het slachtoffer”
De verdachte zat in december 2011 al enige tijd vast, maar werd toen onder voorwaarden vrijgelaten. Begin juni vorig jaar werd hij opnieuw ingesloten. Dit nadat zich ‘nieuwe ontwikkelingen’ in de zaak aandienden. Volgens de officier van justitie was de verdachte op de dag van de moord de hele dag bij het slachtoffer. Ook is er bloed van het slachtoffer op de fiets en de handschoenen van de verdachte gevonden.

De 25-jarige had ook daderwetenschap, dat wil zeggen dat hij dingen wist die alleen de dader of de politie konden weten. In de uren direct na de dood van Harks gedroeg de Deventenaar zich verdacht en is hij op bewakingsbeelden nerveus en nagelbijtend te zien.

In de dagen na de vondst van het levenloze lichaam van Frans Harks werd er in de omgeving van het Zwarte Pad uitgebreid sporenonderzoek gedaan door de ME.