mr. Wouter Hendrickx pleit voor vrijspraak verdachte Leusden moord/doodslag

lLEUSDEN – Het OM eist 5 jaar cel voor Nygel S. vanwege zijn rol bij de dood van Jackson Alberto uit Leusden. Die werd vorig jaar bij een vechtpartij in coma geslagen en overleed later aan zijn verwondingen.

Een andere verdachte, Laurens W., kreeg een eis van 3,5 jaar cel te horen. Voor de derde verdachte die vandaag terechtstond, Janos B., eist justitie vrijspraak. Hij was meer omstander dan betrokkene bij de vechtpartij.

De officier van justitie wil ook dat de moeder van het slachtoffer een schadevergoeding krijgt. Ze moet gecompenseerd worden voor de kosten van de crematie en voor de verpleging van Jackson tussen het moment van de mishandeling en zijn overlijden.

KNUPPEL
Jackson Alberto werd vorig jaar oktober bij zijn woning in elkaar geslagen. De daders waren bekenden van hem. Bij de vechtpartij is met een knuppel geslagen. Een van de verdachten zei dat die van Jackson was en dat hij begonnen was met slaan.

Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd, maar pas na ongeveer 20 minuten belden de anderen 112. Dat was omdat er drugs in de woning lag, bleek tijdens de rechtszaak.

Jackson liep een hersenbloeding en een klaplong op en raakte in coma. Twee weken later overleed hij.

www.rtvutrecht.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *